Πώς θα μάθεις το παιδί να παίρνει σωστές αποφάσεις!!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ:

Πώς θα μάθεις το παιδί να παίρνει σωστές αποφάσεις!!!
Κάθε λεπτό της ζωής μας κάνουμε μια επιλογή που με κάποιο τρόπο θα έχει αντίκτυπο στη ζωή μας καθώς και στους γύρω μας, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι. Αυτές οι μικρές επιλογές, μας βοηθούν να θυμηθούμε ότι υπάρχουν συνέπειες σε κάθε απόφαση που παίρνουμε και σε κάθε ενέργεια που αναλαμβάνουμε. Εμείς σας προτείνουμε πέντε βήματα για να μάθετε στο παιδί σας πως να παίρνει σωστές αποφάσεις.

-Μάθετε στο παιδί σας να παρακολουθεί μια κατάσταση πριν πάρει την απόφαση να μιλήσει ή να δράσει. Το να παρατηρεί την κατάσταση, του επιτρέπει να δει ποιος είναι εκεί και τι συμβαίνει προκειμένου να διατυπώσει μια κατάλληλη απάντηση.

-Διδάξτε στο παιδί σας τα τρία στάδια «στοπ- σκέψη -δράση». Τα παιδιά συχνά «πηδάνε» σε κοινωνικές καταστάσεις, χωρίς πολλή σκέψη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τους άλλους να απαντήσουν με θυμό και εκνευρισμό. Τα παιδιά που αναπτύσσουν έλεγχο στην παρόρμησή τους είναι πιο αποτελεσματικά στις κοινωνικές καταστάσεις.

-Μάθετε στα παιδιά σας ότι οι επιλογές οδηγούν στη δράση. Δείξτε τους την αρχή, μέση και τέλος των ενεργειών, περιγράφοντας την καθημερινότητα, έτσι όπως κάνετε εσείς π.χ: «Θα γευματίσουμε τώρα Γιώργο, πες μου τι πρέπει να κάνουμε για να ετοιμάσουμε το γεύμα μας.»

-Διδάξτε στο παιδί σας να λύνει κοινωνικά προβλήματα, μιλώντας του μέσα από κοινωνικές καταστάσεις. Αρχίστε με την παρατήρηση δράσεων στον κόσμο και βοηθήστε το να εκφραστεί, όπως, «Ποιο είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε» σε διαφορετικές καταστάσεις.

-Μάθετε του ότι τα λάθη είναι ευκαιρίες για να μάθουν απ’ αυτά. Προσπαθήστε να αποφύγετε τον εκνευρισμό σας άμα χύσει τον χυμό του στον καναπέ, ξεχάσει τη ζακέτα του στο σπίτι ή αφήσει την σχολική του μελέτη στο γραφείο του. Απλά ρωτήστε το τι θα μπορούσε να κάνει την επόμενη φορά για να έχει μια πιο επιτυχημένη εμπειρία ζωής.

Βοηθώντας το παιδί σας να καταλάβει ότι υπάρχουν ποικιλίες στις επιλογές που κάνουν, θα του δοθεί η δυνατότητα να αποφύγει την άρνηση και την κατηγορηματικότητα και θα μπει στο νόημα του σχεδιασμού, της σκέψης, της εκτέλεσης και της ολοκλήρωσης των εργασιών της καθημερινής ζωής. Το παιδί σας μαθαίνει περισσότερα για τη λήψη των αποφάσεων και των επιλογών από εσάς. Γι’ αυτό και απολαύστε λοιπόν το να είστε ένας ντετέκτιβ και να λύνετε κοινωνικά προβλήματα. Το παιδί σας θα σας ευχαριστήσει για αυτές τις ικανότητες καθώς θα μεγαλώνει με επιδεξιότητα και ικανότητα.

manamia.gr
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:
Πώς θα μάθεις το παιδί να παίρνει σωστές αποφάσεις!!!
Μόνο τα μέλη μας μπορούν να σχολιάσουν.
ΣΧΟΛΙΑ:
Δεν υπάρχουν σχόλια, σχολίασέ το πρώτος!

Οι διαγωνισμοί μας

Νέα Σχόλια

ΕΣΠΑ 2015-2016: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς Σταθμούς
μπορειτε να αναρτησετε ημερομηνιες αποτελεσματων? ...
Κυριακή Ταμία
Παγωτό σάντουιτς με μπισκότα πτι μπερ
Nα λανω μια ερωτηση με ολο το θαρρος.Ευκολο φαινετ...
Nikos Tsoumakis
«Η κόρη μου είναι 13 χρονών και είναι έγκυος. Υπάρχει λύση;»
Mπορει να αποτανθει στο συλλογο ''Αγκαλια'' που θα...
elli nik
Σκότωσαν το παιδί τους με καυτό νερό
το διαβάζεις και νομίζεις ότι είναι εξωπραγματικό!...
Maria Aslanidou
To Babyandme.gr Δημιούργησε για εσάς το Γράμμα του Αϊ Βασίλη - Εκτυπώστε το!!!
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΦΤΑΧΜΕΝΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ...ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Μ...
Stefanidou Lena
Το μυστήριο όσων γεννήθηκαν έως το 1985.. Διάβασε και θα καταλάβεις!
Με συγκίνησε και θα έλεγα πως με έβαλε σε σκέψεις,...
Ευαγγελία Χατζηγεωργιάδου

Νέα στo forum

RE: Απάντηση: yutopar» Κορίτσια καλησπέρα. Μήπως έχει καποια κοπέλα Yutopar? σας υπερ-ευχαριστώ..
yutopar» Ζηταω επειγοντος yutopar οποιος μπορει ας βοηθησει..
yutopar» Ζηταω επειγοντος yutopar οποιος μπορει ας βοηθησει..
yutopar» Ζηταω επειγοντος yutopar οποιος μπορει ας βοηθησει..
yutopar» Ζηταω επειγοντος yutopar οποιος μπορει ας βοηθησει..
Μείνετε ενήμεροι μέσω RSS